CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 21, 2008

tAk mALu?


kau ludah

kau jilat balik
kau tak malu?

aku tak minta
tapi kau ada
aku tak tanya
tapi kau beritahu juga
kau tak malu?

aku pening
aku tak faham
kau,,fahamkah?

211108

^LiLohOnEy^


6 comments:

diktator hatiku said...

anda sukakan puisi..saya juga...cuma mungkin jiwa kita sedikit berbeza...

saya sukakan sesuatu yg lebih dark..:) :)

tapi yang ini saya suka...a bit harsh..ya mmg saya sukakan itu..

-lari dari tipikal-

LiLoHoNeY said...

trimas =)

mungkin kamOo bley bantu sy mencari jlnnya..?

diktator hatiku said...

if saya seorg guru bahasa, dan kamu sedang menduduki exam, dan puisi nih yang kamu tulis,

i'll definitely says that uve done a good job...good command, correct langguage, correct words and correct order...

tapi igt ini bukan exam..this is blog...try to explore and do a lot more experiment....do something different with ordinary but not extraordinary...

terutamanya dari segi perktaan yang digunakan...cube gunakan perktaan yg diluar kebiasaan org gunakanuntuk puisi...perkataan yg slalu digunakan oleh rakyat jelata...cube lari dari undang2 puisi..a typical puisi

then dr segi topic tuh..
if nak buat tentang cinta pun, cuba buatkan cr penyampaian dia tuh lain...buat kan sumting yg org tertanya2 apa yg cube disampaikan tp at the end baru org paham...guna pekatan2 yang org xsangka akan digunakan dalam puisi...

sbb ini bukan untuk exam..:) :)
tp tgk ur preference laa....if nak buat pasal kekejaman, komunis ka, gunala pekataan yg sedikit kejam..ehheh

belek la blog2 yg ada...byk yg pandai nulih puisi yg best2...tapi lain org, lain cara dia...dan saya mmg sukakan sesuatu yg dark!! hehe

igt blog bukan tempat nak play safe...buat sesuatu diluar kebiasaan tapi bukan extraordinary...

nih cuma pandangan mengikut minat syaaa lah..:) :) anyway, teruskan usaha anda...clap clap clap

-gardeniaboy- said...

gud

LiLoHoNeY said...

wow!

pertama kali sum1 yg bg penilaian sebegini bg puisi sy..

mmg membakar semangat sy..

sungguh!

u r apriciated =)



ini bukan exam,,

sy igt itu ;)

LiLoHoNeY said...

thx gardenia =)